Станимир Стоилов беше избран от спортните журналисти за най-добър български треньор

...
Станимир Стоилов беше избран от спортните журналисти за най-добър български треньор
Коментари Харесай

За втората награда на Стоилов и футбола на Левски в стил Христо Фотев

Станимир Стоилов беше определен от спортните журналисти за най-хубав български треньор през 2022 година. Аз също гласувах за него. Реално, откакто завоюва Купата на България отпред на Левски, и то против победа над ЦСКА на финала, откакто водещите тимове са водени от чужденци, нямахме огромен избор. Нямам и комплексите на тези " сини " публицисти през годините, които нито един път не избраха легендата Димитър Якимов за " Футболист на годината ". Магьосникът с топка в крайници не е бил отличаван с тази премия, само че пък Кирил Десподов си я колекционира няколко години. Въпросната конкуренция от дълго време е изгубила всякаква стойност...

Но, да се върнем на господин Стоилов. От едната страна на кантара сложих огромния аргумент да бъде №1 - Купата. Други с право ще отвръщат, че в това време Левски е в историческа " черна " серия без победа в шампионата. " Сините " изгубиха и от Черно море на старта на пролетния полусезон. И към този момент 9 мача са без триумф, което е несериозно за гранд. Още по-несериозно е Стоилов да търси хиляди оправдания. Не е неприятно да види виновност и в себе си, и в решенията на управлението, в правенето на тим, селекция, избор на място за зимна подготовка и по този начин нататък. Ясно е, има цялостен комфорт. Каквото и да стане на терена, рецензия към него липсва. " Сини " шамани не престават да облъчват обществото, че Левски не побеждава, само че постоянно надиграва противника си. И тук още веднъж напомням, че е футбол, а не естетическа гимнастика. За болшинството от публиката Мъри също е " свещена крава ". И те ще подминат, махайки с ръка, тези 9 мача без победа, петното в Европа от Хамрун, ще подминат даже това Левски да не откри място в Топ 6. Което става все по-реално. Легендите обаче надигат глас на неодобрение. Няма по какъв начин, тези хора са дали доста на клуба и ги боли да го гледат на 7 място в класирането. Те схващат нещата надалеч по-добре от публицисти и последователи. Материята им е ясна, а футболната на Левски от дълго време е като на дреха в магазин за втора ръка.
 Снимка 601117
Източник:

Досадно е преди и след всеки мач да слушаме от Стоилов какъв брой е зле българският футбол и изискванията за игра. Ясно ни е от дълго време. Но се сещаме и кой човек за президент на БФС поддържа Левски. Така че, да са по-тихи, те сами си го избраха. И отново от БФС им вървят по свирката. НКП пуска няколко реда за часа на мача против Черно море и той незабавно е заменен. Винаги желанията им са закон за ръководещите футбола у нас. Теренът бил замръзнал. Не видях нито един футболист на Черно море с екипировка на хокеист. Левски против хокеисти ли играха или имаше равнопоставеност? С продукцията от страна на " сините ", толкоз неправилна като футбол, и на " Уембли " да беше този мач, Черно море отново щеше да завоюва. И, като виждаш, че нищо не играеш, най-малко не се оправдавай за следващ път. Какво излиза в този момент, сигурно са отпаднали от Хамрун поради жегата и са изгубили от варненци поради студа. Всички ненавиждат Левски, изстреля Стоилов. Поредно доказателство по какъв начин " сините " живеят в собствен личен свят и са уверени, че слънцето изгрява поради клуба им. Едва ли на редовия почитател на Черно море, Хебър или Арда му пука дали " сините " ще са на шесто, или седмо място.
 Снимка 602352
Източник:

Стоилов продължава да се вживява в ролята на някакъв човек, който е най-наясно с футболната игра и желае да оправи този спорт в България. Да опитва като директор в Левски, тогава. Или да се опитва на по-високо равнище - може да опита да смени Борислав Михайлов. И да стартира оправянето. Сега е футболен треньор и не е неприятно да каже за какво Левски 9 мача подред няма победа. Защо за студа в България се готвеше на горещина в Дубай. Ако не, да си заровят главите като щрауси в дубайския пясък. Продължи ли в същия дух, да му дадат още една премия. Няма да напиша " Мрънкач на годината ", че не е почтително. Може би джентълмен на наградата " Оплакване всеки ден от годината " е сполучлив.

А в това време Левски продължава да играе футбол, който звучи по този начин в стила на огромния Христо Фотев, в стила на поета-явление:

" Колко си слаб!

Господи,

какъв брой си слаб!

Колко са слаби звената ти.

И вратарят, и отбраната ти.

И халфовете ти какъв брой са слаби.

И нападателите... ".

Всички ненавиждат Левски? Няма подобен сериал. Продължава да има " Всички обичат Мъри ". Е, с оглед днешните изявления на митове на Левски, към този момент очевидно е съвсем всички. Не е до ненавист и любов. До действителна оценка е. На Станимир Стоилов даваме такава за треньор и резултати. Защото е треньор. Не пресаташе, представител или шеф на Левски. Не президент на БФС...
 Петър Курдов: Наближава времето, когато ще изгонят Мъри и Наско с камъни от
" Наближава времето, когато ще изгонят Мъри и Наско с камъни от " Герена "

Мнението е на Петър Курдов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР